Fer blij met nieuwe rol: "Trainer vindt dat ik het goed invul"

4 juli 2021, 11:27

Leroy Fer geniet van zijn nieuwe rol bij Feyenoord. De 31-jarige middenvelder is vanwege de blessure van Lutsharel Geertruida naar achteren geschoven en zal onder Arne Slot als centrumverdediger gaan fungeren. Na afloop van de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen AEK Athene vertelde Fer waarom hij denkt dat de rol bij hem past. 

Fer is vaste waarde in het hart van de defensie nadat de rechtsbenige verdedigers Uros Spajic en Eric Botteghin deze zomer vertrokken. Hij vormt de laatste weken een centrum met Marcos Senesi, die hem veek steunt. "Ik voel me daar goed en ik hoop dat het vanaf nu alleen nog maar beter wordt", zegt Fer op het clubkanaal van Feyenoord. "De trainer wil mij graag op deze positie zien, vooral omdat we weinig centrale verdedigers hebben. Hij vindt dat ik het goed invul. Ik moet zo doorgaan."

Onder Arne Slot zet Feyenoord hoog druk op de tegenstander. "Dat is wel even wennen", bekent de ervaren middenvelder. "Toch denk ik dat we het goed deden in de eerste helft. Daarna raakten we wat vermoeid. Het is echt wennen, want deze speelstijl kost enorm veel kracht."

Afgelopen seizoen was Fer nog vaste waarde als middenvelder onder Dick Advocaat. Omdat Fer een linie naar achteren is geschoven, zal Feyenoord hopen dat er nog een extra middenvelder wordt toegevoegd aan de selectie. Daardoor is de negentienjarige Noor Joshua Kitolano naar verluidt in beeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen