Derksen sloopt Van Gaal: "Een walgelijke Mussolini-imitator"

4 juli 2021, 11:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Johan Derksen is van mening dat Giovanni van Bronckhorst de meest geschikte kandidaat is voor de vacature als bondscoach van het Nederlands elftal. De momenteel clubloze trainer staat zelf niet onwelwillend tegenover een klus als bondscoach, maar gelouterde namen als Louis van Gaal en Henk ten Cate lijken momenteel de voorkeur te genieten van de KNVB.

De bond is namelijk op zoek naar een trainer met autoriteit, vergelijkbaar met Ronald Koeman. "In de zoektocht naar een echte leider kom je bij Henk en Louis uit", aldus Derksen in de voetbaltalkshow van Voetbal International. "Er zit alleen bij allebei een smetje op. Louis is dan wel een goede coach, maar een walgelijke man. Die theatrale voorstellingen van hem heb ik wel gezien. Dan krijg je weer van die walgelijke beelden waarop hij als een soort Mussolini-dictator te zien is. Qua voetbalbeslissingen ben ik het altijd met hem eens, maar wat betreft zijn acties is hij een recidivist."

Lees ook: Vink over Van Bronckhorst: "Hij moet meer vlieguren maken"

Ook op Henk ten Cate heeft Derksen iets aan te merken. "Hij lijkt soms net een acteur uit een B-film. Hij heeft een semi-criminele uitstraling als hij boos kijkt, dat is geen vriendelijk boegbeeld. Hij is wel de baas. Als deze over het paard getilde miljonairtjes een baas willen, moet je er wel een autoritaire man voor zetten."

Ten Cate liet zaterdag weten niet geïnteresseerd te zijn in de klus als bondscoach. Die positie is vacant na het ontslag van Frank de Boer, die met het Nederlands elftal strandde in de achtste finale van het Europees kampioenschap. Daarin was Tsjechië met 0-2 te sterk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen