Beukema schiet uit de startblokken bij AZ: "Beter begin kan niet"

3 juli 2021, 23:08

AZ is de voorbereiding goed begonnen. Eerder deze week was de club uit Alkmaar al begonnen aan de voorbereiding en zaterdag boekte het ook nog eens een zege op N.E.C. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd was aanwinst Sam Beukema direct belangrijk met twee doelpunten. Tegenover NH Sport geeft hij aan erg lekker in zijn vel te zitten.

"Ja dat is lekker", doelt hij op de treffers. "Het is ook voor de eerste keer dat ik überhaupt twee keer scoor in een wedstrijd, dus een beter begin kan bijna niet denk ik. Ik wil me gewoon laten zien natuurlijk, iedereen wil dat en dat hebben we ook gedaan als team. We kunnen terugkijken op een prima pot." Niet alleen binnen de lijnen heeft Beukema het naar zijn zin in de eerste weken, maar ook daarbuiten.

"Ik voel me lekker en voel met ook echt thuis bij alle jongens. Dan zie je ook dat ik meteen de coaching oppak en mijn eigen spel ga spelen. Dan merk ik dat ik ook lekkerder ga spelen en het is mooi dat het eruit komt." Verder had hij ook al direct een klik met een oude bekende. "Tijani Reijnders kende ik natuurlijk al en die gaf meteen een assist. We liepen ook beiden naar elkaar toe met een big smile, dat is echt super leuk." Beukema en Reijnders speelden in het verleden samen bij FC Twente.

Ook trainer Pascal Jansen laat weten tevreden te zijn tegenover het clubkanaal van AZ. "We hebben een zeer intensieve eerste week mee kunnen nemen naar de wedstrijd. Ik heb goede dingen gezien, maar we hebben zeker ook weer wat huiswerk. Wij streven na om dominant te spelen met veel drukzetten, met veel loopwerk en met hoog tempo aan de bal."

Lees ook: AZ-aanwinst Beukema laat zich gelden in oefenduel met NEC

Jansen gaat ook nog verder in op het 'huiswerk', want bij het tegendoelpunt zag zijn defensie er niet erg sterk uit. "Je moet voorkomen dat die kans ontstaat. Het is een moment dat wij de druk er iets afhalen, N.E.C. weet van kant te wisselen en dan moeten we veel adequater uitverdedigen. Dan moet je met alles wat je in je hebt proberen die bal te blokken en dat was niet het geval."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen