Denemarken in halve finale: "Eriksen had hierbij moeten zijn"

3 juli 2021, 22:05

Het is op meerdere manieren een zeer bijzonder EK voor Denemarken. Dat begon natuurlijk met het drama rond Christian Eriksen in de openingswedstrijd, maar drie weken later staat het voetbal weer centraal en staat het land in de halve finale. Die stunt behaalde de ploeg met Eriksen in gedachten, weet bondscoach Kasper Hjulmand.

"Dat voel ik absoluut", werd de trainer geciteerd door de BBC. "De gehele voetbalwereld heeft in die seconden en de dagen die volgden begrepen wat de belangrijkste dingen in het leven en in het voetbal zijn. Er zijn zoveel verschillende agenda's in het voetbal, maar we beseften allemaal waarom we met voetbal begonnen zijn en op welke waarden de sport is gebaseerd. Daar zijn we aan herinnerd."

"Ik denk nog elke dag aan Christian. Hij had hierbij moeten zijn", vervolgde Hjulmand, die ook de mentaliteit van zijn ploeg loofde. "Het is ongelofelijk om te zien hoe dit team heeft gereageerd, hoeveel compassie en liefde zij hebben getoond. Aan elkaar, maar ook aan de Deense bevolking. We zijn blij en trots dat we op deze manier onszelf kunnen herinneren waarom we van voetbal houden en wat de sport kan doen."

Na de overwinningen op Wales en Tsjechië is de winnaar van Oekraïne - Engeland de laatste horde die een finaleplaats voor Denemarken nog in de weg staat. De halve finale tegen de winnaar van dat duel wordt op woensdag 7 juli (21.00 uur) op Wembley afgewerkt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen