Bizarre reeks: weer een Oranje-beul er direct uitgeknikkerd

3 juli 2021, 21:33

Tsjechië was in de achtste finale van het EK zeer verrassend een maatje te groot voor het Nederlands elftal. In Nederland werd al stiekem over de wedstrijd tegen Tsjechië heen gekeken, maar uiteindelijk was Tsjechië verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland. Dat had het achteraf beter niet kunnen doen, want net als bij de vier eerdere knock-outfases van het EK, ging de Oranje-beul direct de volgende ronde eruit.

Door de zege op Nederland mocht Tsjechië in de kwartfinale aantreden tegen Denemarken. Al voor rust kwamen de Denen op een 0-2 voorsprong en leek het een kansloze avond te worden voor de Tsjechen. Het deed na rust echter nog wel wat terug, maar dat mocht niet baten. Daardoor herhaalt de geschiedenis zich en ligt het land dat Nederland uitschakelde wederom de volgende ronde uit het toernooi.

In 1996 werd Oranje namelijk uitgeschakeld door Frankrijk, dat er de volgende ronde uitlag. In 2000 gebeurde datzelfde met Italië. In 2004 was het de beurt aan Portugal en in 2008 werd Nederland geëlimineerd door Rusland, dat er zelf ook weer direct uit vloog. Het gebeurde wel vaker dat Nederland zich of niet plaatste voor het EK of dat het in de groepsfase al ten onder ging, maar de reeks in de knock-outfase wordt dus in stand gehouden door Tsjechië.

Lees ook: Denemarken leest Nederland de les en stuurt Tsjechen naar huis

De laatste keer dat een land Nederland uitschakelde én de volgende ronde ook overleefde, was in 1992. Toen won Denemarken niet alleen van Nederland, maar ook het hele toernooi. Denemarken was ook dit toernooi een potentiële tegenstander van Oranje, maar nu staat het zelf in de halve finale van het EK. Daarin speelt het tegen de winnaar van Oekraïne tegen Engeland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen