'Bosz verzoekt Lyon direct werk te maken van Onana'

3 juli 2021, 21:05

Ajax-doelman André Onana zit momenteel nog altijd een dopingschorsing uit, maar toch is hij enorm in trek bij de Europese (top)clubs. Eerder waren Arsenal en Monaco al serieus in de race voor de keeper en nu gaat ook Olympique Lyonnais er werk van maken om Onana van Ajax over te nemen. Volgens het Franse L'Equipe is dat op verzoek van oud-Ajaxtrainer Peter Bosz, die momenteel de leiding heeft over Lyon.

Het Franse medium meldt dat Bosz een goede band heeft met de Kameroener en dat hij erg gecharmeerd is van zijn kwaliteiten. Doordat hij beschikt over een contract dat de volgende zomer afloopt, bedraagt de vraagprijs van Ajax naar verluidt slechts acht miljoen euro. Er zijn volgens L'Equipe nog meer Franse ploegen in de race, waarmee het waarschijnlijk doelt om AS Monaco.

Er zouden zelfs al gesprekken zijn gevoerd door de clubleiding van Olympique Lyon met de vertegenwoordigers van de doelman. De gesprekken zijn van oriënterende aard, maar tonen wel aan dat de prioriteit van Lyon bij Onana ligt. Onana zou zelf wel oren hebben naar een hereniging met Peter Bosz, maar wil dan wel de garantie dat hij eerste doelman wordt.

Lees ook: Onana heeft er een optie bij als hij zijn contract uitdient

Ajax nam Onana begin 2015 over van FC Barcelona, waar hij geen mogelijkheden zag om door te stromen vanuit de jeugd naar het eerste elftal. Na een weifelend begin bij Jong Ajax werd Onana toch de eerste doelman in Amsterdam en hij groeide uit tot meer dan betrouwbare sluitpost met katachtige reflexen. De teller staat inmiddels op meer dan honderdveertig wedstrijden in het eerste van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen