Engeland met twee wijzigingen op jacht naar halve finale

3 juli 2021, 20:08

Engeland gaat zaterdagavond met Jadon Sancho en Mason Mount in de basis op jacht naar een halve finale-ticket ten koste van Oekraïne. Het tweetal bleef negentig minuten lang op de bank zitten tijdens de topper tegen Duitsland (2-0), maar staat vanavond dus aan de aftrap. Daarmee schakelt Gareth Southgate ook terug naar 4-3-3, nadat in de achtste finale een 3-4-3-formatie werd gehanteerd.

Kieran Trippier, die in dat systeem als rechterwingback fungeerde, neemt daarmee plaats op de bank. De geblesseerde Bukayo Saka is er helemaal niet blij en ziet zijn plek op rechtsbuiten dus ingenomen worden door Sancho, die sowieso al een droomweek kende nadat zijn transfer naar Manchester United eindelijk werd afgerond

Sancho vormt samen met Harry Kane en Raheem Sterling - vooralsnog de enige Engelse spelers die een doelpunt maakten - de voorste linie van de ploeg. Mount is de derde middenvelder naast Declan Rice en Kalvin Phillips, die beiden nog geen wedstrijd van dit toernooi misten. Spelers als Phil Foden, Jack Grealish en Marcus Rashford nemen opnieuw op de bank plaats. 

Engeland en Oekraïne trappen om 21.00 uur af. Vanaf dan zal uitgemaakt worden wie de vierde en laatste halve finalist van dit toernooi is en het daar op zullen nemen tegen Denemarken, dat eerder op de avond Tsjechië versloeg. Spanje en Italië zijn de andere halve finalisten. 

Opstellingen

Engeland: Pickford; Walker, Maguire, Stones, Shaw; Rice, Phillips, Mount; Sancho, Kane, Sterling

Oekraïne: Bushchan; Zabarnyi, Kryvtsov, Matviienko; Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko, Zinchenko, Mykolenko; Yaremchuk, Yarmolenko

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen