Schmidt rekent dit seizoen niet meer op Dumfries en Malen

3 juli 2021, 18:40

Denzel Dumfries en Donyell Malen gaan vrijwel zeker vertrekken bij PSV. Dat bleek zaterdagmiddag opnieuw uit een interview van trainer Roger Schmidt. Na de 6-2 oefenzege op het Belgische RWDM vertelde de Duitser dat hij geen rekening meer houdt met een terugkeer van het tweetal, dat momenteel nog vakantie heeft na het EK.

"Ik verwacht niet meer dat ze terugkeren op De Herdgang", was Schmidt, geciteerd door Veronica Inside, duidelijk. "Het was na vorig seizoen eigenlijk al duidelijk dat ze een stap naar het buitenland wilden maken. Dat verwacht ik nog steeds." Een grote verrassing is dat niet: Dumfries wordt nadrukkelijk gelinkt aan Inter en Everton en na het vertrek van Jadon Sancho lijkt de transfer van Malen naar Borussia Dortmund nu ook echt [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387019/dortmund-wil-sancho-miljoenen-gebruiken-om-malen-te-kopen/,_blank,dichtbij te komen]. 

De verwachting is dan ook dat het tweetal al vertrokken is wanneer PSV op 21 juli het voorronde Champions League-duel tegen Galatasaray speelt. "Als er geen transfer komt, zullen we het opnieuw bekijken", zei Schmidt. "Het wordt qua fitheid dan wel een uitdaging. Dat geldt voor Dumfries en Malen, maar ook voor Cody Gakpo (de derde EK-ganger van PSV, red.). Ze sluiten pas later aan en zullen nu individueel fit moeten blijven. Het zou natuurlijk voor ons goed zijn als ze erbij zijn, maar we hebben meer opties."

Dat laatste bleek ook in het oefenduel tegen RWDM, waarin Noni Madueke en Eran Zahavi met allebei twee doelpunten uitblonken. Schmidt zelf was tevreden over het duel. "Ik heb goede combinaties en aanvallen gezien, en ook een aantal fraaie doelpunten. Het was een pittige week, we hebben veel getraind. Hier moeten we vanaf maandag tijdens het trainingskamp in Duitsland op voortborduren."

Lees ook: Uitblinkers Madueke en Zahavi helpen PSV aan oefenzege

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen