Dolberg ook tegen Oranje-beul Tsjechië in de basis

3 juli 2021, 20:10

Kasper Dolberg is door de Deense bondscoach Kasper Hjulmand beloond voor zijn goede optreden met twee belangrijke doelpunten tegen Wales. Ook in de kwartfinale tegen Tsjechië verschijnt hij daarom aan de aftrap. RB Leipzig-spits Yussuf Poulsen is wel teruggekeerd van zijn blessure, maar wordt door de oud-Ajacied op de bank gehouden.

Daarmee kent de formatie van de Denen geen wijzigingen ten opzichte van de 0-4 zege op Wales in de achtste finale. Dolberg wordt voorin opnieuw vergezeld door Martin Braithwaite, die eveneens trefzeker was tegen Wales, en Mikkel Damsgaard, de Deense revelatie van dit toernooi die vandaag zijn 21e verjaardag viert. De uitblinkers op de flanken, Joakim Maehle en Jens Stryger Larsen, vormen samen met Pierre-Emile Højbjerg en Thomas Delaney weer het middenveld in de 3-4-3-formatie van de Denen. 

Oranje-beul Tsjechië voerde wel één wijziging door ten opzichte van de achtste finale. De tegen Nederland afwezige Jan Boril is namelijk terug van zijn schorsing en neemt zijn plek linksachter weer over van Pavel Kaderabek. Thomas Holes en topscorer Patrik Schick, de mannen die Oranje met hun doelpunten uitschakelden, staan uiteraard weer in de basis.

Vanaf 18.00 uur bepalen de Denen en de Tsjechen welk van de twee landen de grote verrassing in de halve finales van het EK kan worden. De winnaar van het duel speelt tegen Oekraïne of Engeland. Die landen nemen het om 21.00 uur tegen elkaar op. 

Opstellingen

Tsjechië: Vaclik; Coufal, Celutska, Kalas, Boril; Holes, Soucek; Masopust, Barak, Sevcik; Schick

Denemarken: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger Larsen, Højbjerg, Delaney, Maehle; Damsgaard, Dolberg, Braithwaite

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen