Razendsnelle hattrick Neres helpt Ajax aan oefenzege

3 juli 2021, 16:02

Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmiddag probleemloos afgetrapt. De ploeg van trainer Erik ten Hag zette op De Toekomst de amateurs van Koninklijke HFC met 6-0 opzij. David Neres pakte de spotlights door in een tijdsbestek van vier minuten een hattrick te maken.

De Amsterdammers traden met een veredeld B-elftal aan in de eerste oefenwedstrijd, daar Ten Hag nog niet de beschikking had over veel belangrijke spelers. Onder de lat maakte de van Vitesse overgekomen Remko Pasveer zijn debuut, terwijl Lisandro Magallán (teruggekeerd van FC Crotone) en Danilo (teruggekeerd van FC Twente) ook startten.

Koninklijke HFC hield twintig minuten stand in Amsterdam. En daarna ging het ook heel snel. David Neres opende de score door op aangeven van Naci Ünüvar de bal in het lege doel te schuiven. Nog geen twee minuten later verdubbelde de Braziliaan de marge. Ditmaal was Danilo de aangever. Ook de 3-0, die nog geen minuut later op het scorebord werd gezet, werd gemaakt door Neres.

Het duurde niet lang voordat ook de 4-0 viel. Kenneth Taylor was het eindstation van een vlotte aanval en schoot op overtuigende wijze de bal langs de doelman van Koninklijke HFC. De score werd vlak voor rust verder opgevoerd: Danilo nam met een geplaatst schot de 5-0 voor zijn rekening. Het was het laatste wapenfeit voor de Braziliaan, die net als de meeste basisspelers in de rust werd gewisseld.

Met de debuterende Jay Gorter, overgekomen van Go Ahead Eagles, en veel talenten binnen de lijnen maakte Ajax in de tweede helft nog één doelpunt. De zeventienjarige IJslander Kristian Hlynsson bepaalde de eindstand op 6-0. Ajax vervolgt dinsdag de oefencampagne met een duel met Quick'20.