Van Hooijdonk stelt meerdere clubs teleur en kiest voor Bologna

3 juli 2021, 11:58   Bijgewerkt: 3 juli 2021, 12:31

Sydney van Hooijdonk vervolgt zijn carrière bij Bologna. De 21-jarige aanvaller heeft met succes de medische keuring doorstaan en zich voor vier seizoenen verbonden aan de Italiaanse club. Er waren ook enkele Nederlandse clubs in de markt voor Van Hooijdonk, maar de aanvaller geeft de voorkeur aan een avontuur in de Serie A.

Bologna hoeft geen transfersom te betalen voor Van Hooijdonk, die bij NAC Breda beschikte over een contract dat onlangs afliep. De aanwezigheid van de inmiddels vertrokken Maurice Steijn speelde een belangrijke rol in het besluit van Van Hooijdonk om de Parel van het Zuiden te verlaten. De aanvaller voelde niet het vertrouwen van Steijn.

Vlak nadat Van Hooijdonk zijn vertrek bij NAC wereldkundig maakte, werd hij gelinkt aan een overstap naar Italië. Udinese werd genoemd als mogelijke bestemming van Van Hooijdonk, maar de spits heeft zich aan een andere Italiaanse club verbonden. SC Heerenveen was ook in de markt voor Van Hooijdonk, terwijl er eveneens belangstelling was van Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Van Hooijdonk speelde in totaal zeventig wedstrijden voor NAC, waarin hij goed was voor 23 doelpunten. Het voorbije seizoen was hij zestien keer trefzeker. Bij Bologna kan hij wegwijs worden gemaakt door enkele landgenoten. Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten staan namelijk ook op de loonlijst bij de Italiaanse club.

"Ik ben echt superblij", reageert Van Hooijdonk tegenover Omroep Brabant. "Er is veel gebeurd de afgelopen weken en er zijn veel clubs voorbij gekomen. Ook clubs waar ik meer kon verdienen, maar geld is voor mij geen drijfveer. Ik wilde eigenlijk alleen maar naar deze club en dit is een droomtransfer voor mij. Een hele mooie club met mooie faciliteiten. Alles klopt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen