Italianen balen: Spinazzola scheurt achillespees af

3 juli 2021, 09:55   Bijgewerkt: 3 juli 2021, 10:43

Italië plaatste zich vrijdagavond ten koste van België voor de halve finale van het EK. Grote smet op de verder heugelijke avond voor de Italianen was het uitvallen van Leonardo Spinazzola. De linkervleugelverdediger heeft een zware achillespeesblessure opgelopen en mist het restant van het toernooi.

Het ging tien minuten voor tijd mis voor Spinazzola. In een sprintduel raakte de 28-jarige Italiaan geblesseerd. De ernst van de blessure werd snel duidelijk. Spinazzola maakte het gebaar dat hij dat hij gewisseld moest worden, waarna hij enkele minuten later per brancard van het veld werd gedragen.

Italië moet het in de halve finale en de eventuele eindstrijd stellen zonder Spinazzola, die in de groepswedstrijden tegen Turkije en Zwitserland en de knock-outwedstrijden tegen Oostenrijk en België veel indruk maakte. Zowel tegen Turkije als Oostenrijk was hij goed voor een assist. In München tegen België voorkwam hij - met enig fortuin - op een cruciaal moment een doelpunt van Romelu Lukaku.

Roberto Mancini baalt enorm van de zware blessure van Spinazzola, die waarschijnlijk maanden aan de kant staat. "Hij is een van de beste spelers van het toernooi geweest, zelfs als hij de volgende wedstrijden niet kan spelen. We zijn allemaal heel ontdaan, het ziet er vrij serieus uit", aldus de bondscoach op de persconferentie na afloop van de 1-2 zege op België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen