Strootman gaat op Sardinië derde Italiaanse avontuur aan

3 juli 2021, 09:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin Strootman is ook volgend seizoen in de Serie A te bewonderen. Cagliari heeft de komst van de 31-jarige middenvelder zaterdagmorgen wereldkundig gemaakt. Strootman komt op huurbasis over van Olympique Marseille. In de huurovereenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

De overgang van Strootman naar Cagliari hing al een tijdje in de lucht. De Italiaanse club wilde de Nederlander naar verluidt in januari ook al overnemen van Olympique Marseille. Toen koos Strootman ervoor om zijn carrière tijdelijk voort te zetten bij Genoa, waarvoor hij in een half seizoen achttien wedstrijden in de Serie A speelde.

Voor Strootman was zijn perspectief in Frankrijk na zijn huurperiode bij Genoa onveranderd. De middenvelder komt niet voor in de plannen van Olympique Marseille en drukt bovendien zwaar op de spelersbegroting. Strootman is naar verluidt een van van de grootverdieners van l'OM en strijkt jaarlijks vier miljoen euro op.

Strootman gaat bij Cagliari weer samenspelen met Radja Nainggolan, zijn voormalig ploeggenoot van AS Roma. Met de komst van de Nederlander sorteert Cagliari voor op een vertrek van voormalig Ajax-speler Razvan Marin, die in de belangstelling zou staan van onder meer AC Milan en het Olympique Lyon van Peter Bosz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen