Rode kaart na karatetrap deert Brazilië niet in Copa América

3 juli 2021, 08:56

Brazilië heeft zich verzekerd van een plek in de halve finale van de Copa América. In de kwartfinale rekende de ploeg van bondscoach Tite af met Chili (1-0). De Brazilianen speelden een groot deel van de wedstrijd na een rode kaart van Gabriel Jesus, maar hielden stand.

Na een bijna perfecte groepsfase met tien punten uit vier wedstrijden stond voor Brazilië in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) het eerste duel in de knock-outfase van de Copa América op het programma. Hét moment van de wedstrijd vond een kleine vijf minuten na rust plaats, vlak nadat Lucas Paquetá de score na een combinatie met Neymar had geopend.

Slechts twee minuten na de 1-0 van Paquetá kreeg Gabriel Jesus een directe rode kaart van de Argentijnse scheidsrechter Patricio Loustau. In een poging de bal in de lucht aan te nemen, deelde de aanvaller van Manchester City een karatetrap uit aan Eugenio Mena. Het deed denken aan de overtreding van Nigel de Jong op Xabi Alonso in de WK-finale van 2010. Waar De Jong wegkwam met geel, werd Gabriel Jesus richting de kleedkamers gestuurd.

Brazilië komt in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw in actie in de Copa América. Dan strijden de Brazilianen met Peru om een plek in de finale. De Peruvianen plaatsten zich voor de halve eindstrijd door in een spektakelstuk af te rekenen met Paraguay. Na de reguliere speeltijd stond er 3-3 op het scorebord, de penalty's werden vervolgens beter genomen door Peru.