'Naast Ziyech ook Tadic hoog op het lijstje van AC Milan'

2 juli 2021, 18:53

Het was de meest spraakmakende transfer van dit seizoen in Italië: de transfervrije overgang van Hakan Calhanoglu van AC Milan naar de grote rivaal Inter. AC Milan kon de creatieve middenvelder niet langer binnen boord houden, waardoor het nu naarstig op zoek is naar een geschikte vervanger. Eerder werd de naam van Hakim Ziyech al genoemd, maar ook Dusan Tadic behoort tot de selecte groep aan kandidaten.

Dat wordt naar buiten gebracht door AC Milan-watcher Andrea Longoni. De naam van Ziyech viel al meermaals in Milaan en omstreken, maar de vraag is of de Marokkaan de winnaar van de Champions League zomaar wil inruilen. Ook werd Dani Ceballos al genoemd. De middenvelder staat onder contract bij Real Madrid, maar na zijn mislukte uitleenperiode bij Arsenal lijkt er geen toekomst voor hem te zijn.

De naam van Dusan Tadic is dus ook op dat lijstje te vinden. Longoni vertelt dat de club onder de indruk is van de uitstekende cijfers die de Serviër de laatste jaren bij Ajax kan overleggen. Het ligt volgens hem in de lijn der verwachting dat Rafael Leao of Jens Petter Hauge wordt verkocht, waardoor de komst van Tadic meer mogelijkheden zou opleveren voor Stefano Pioli, die volgend seizoen graag een gooi wil doen naar de Italiaanse titel.

Lees ook'AC Milan en Chelsea volgende week om tafel over Ziyech'

Tadic kwam in de zomer van 2018 over van Southampton en bleek een schot in de roos. In 159 optredens was hij goed voor maar liefst 77 doelpunten. Ook dit seizoen liet hij in de Eredivisie zien van grote waarde te zijn door met veertien goals en zeventien assists de Most Valuable Player van de competitie te worden. De aanvaller is inmiddels 32 jaar oud en zou bij AC Milan nog een keer een mooie stap kunnen maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen