FC Groningen pikt volgende zomeraanwinst op in Waalwijk

2 juli 2021, 17:50

FC Groningen heeft zich versterkt met Cyril Ngonge. De Groningers nemen de 21-jarige Belgische aanvaller over van RKC Waalwijk. Bij de Trots van het Noorden tekent Ngonge een contract voor vier seizoenen, tot medio 2025.

Ngonge werd opgeleid door RSC Anderlecht en Club Brugge. Bij laatstgenoemde club maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. In 2019 maakte Ngonge op huurbasis de overstap naar PSV, waar hij een seizoen in het beloftenteam speelde. RKC Waalwijk nam Ngonge vervolgens definitief over van Club Brugge.

In het afgelopen seizoen was Ngonge goed voor vijf doelpunten in twintig wedstrijden in de Eredivisie. "We volgden Cyril al een langere periode en zijn blij hem nu te kunnen contracteren", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Hij is een linksbenige aanvaller met veel snelheid en een goede passeerbeweging. Cyril maakt graag een actie en zoekt veelvuldig zijn directe tegenstander op, daarnaast heeft hij laten zien ook doelpunten te kunnen maken."

Na Radinio Balker, Michael de Leeuw, Neraysho Kasanwirjo, Peter Leeuwenburgh en Marin Sverko is Ngonge de zesde zomeraanwinst van Groningen. "Met Ngonge voegen we een speler met specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie die ons aanvallend extra opties geeft. Cyril is Belgisch jeugdinternational en een speler met veel mogelijkheden om verder te groeien. Het is mooi dat hij deze groeikansen bij FC Groningen ziet en bij ons de volgende stap in zijn loopbaan wil zetten", besluit Fledderus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen