Brobbey moet zich zorgen maken: Silva op weg naar RB Leipzig

2 juli 2021, 16:24

RB Leipzig staat op het punt om André Silva over te nemen van Eintracht Frankfurt, zo verzekert transferspecialist Fabrizio Romano. Dat is slecht nieuws voor Brian Brobbey, die er zo een geduchte concurrent voor de spitspositie bij krijgt.

Leipzig en Frankfurt hebben inmiddels overeenstemming over de transfervoorwaarden. Worden de laatste plooien gladgestreken, dan kunnen de handen worden geschud. Silva is al medisch gekeurd door zijn nieuwe club en zal binnen afzienbare tijd zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract.

Door de komst van Silva slinkt de kans op speeltijd voor Brobbey. Met Alexander Sørloth, Yussuf Poulsen en Hee-chan Hwang heeft Leipzig bovendien nog eens drie spelers op de loonlijst staan die als spits kunnen spelen. De Duitse club is naar verluidt ook bezig met de komst van Lukas Nmecha, een Duitse spits van Manchester City die vorig seizoen imponeerde bij RSC Anderlecht.

Met Silva haalt Leipzig een bewezen doelpuntenmaker in huis. Het afgelopen seizoen maakte de Portugese spits liefst 28 doelpunten in de Bundesliga. Silva maakte op jonge leeftijd veel indruk bij FC Porto, maar slaagde niet bij AC Milan. In Duitsland is Silva helemaal opgeleefd. Naar verluidt betaalt Leipzig rond de twintig miljoen euro voor de spits.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen