Leverkusen pikt drietal jeugdspelers op uit de Eredivisie

2 juli 2021, 15:15

Bayer Leverkusen heeft de afgelopen tijd gewinkeld in Nederland. Een drietal jeugdspelers uit de Eredivisie maakt namelijk de overstap naar de Duitse subtopper. Het gaat om Roy Steur (Ajax), Jordan Zirkzee (Feyenoord) en Abdul Sesay (Vitesse).

De stap van de zestienjarige Roy Steur is geen verrassing: donderdag meldde Ajax Showtime al dat de doelman naar Leverkusen zou vertrekken. Steur stond de afgelopen zes jaar onder de lat bij verschillende jeugdploegen bij de toekomst en zou komend seizoen aansluiten bij Ajax Onder 17. Bij Leverkusen zal hij echter al deel uit gaan maken van de Onder 19-ploeg. 

Zirkzee en Sesay beginnen een trede lager, bij de Onder 17-ploeg van Die Werkself. Zirkzee speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord als aanvallende middenvelder en is het broertje van Joshua Zirkzee, die Rotterdam vier jaar eerder ook al verruilde voor Duitsland (Bayern München). Abdul Sesay is een aanvaller die via de jeugdopleidingen van De Graafschap en Go Ahead Eagles terecht kwam bij Vitesse, waar hij de afgelopen vijf jaar speelde.

Volgens Hoofd Jeugdscouting Bernd Korzynietz laat het vastleggen van de drie jeugdspelers zien dat Bayer Leverkusen ook buiten Duitsland een grote reputatie geniet. Bij de hoofdmacht van de club staan ook Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah al onder contract. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen