Twente heeft beet en neemt Cerny definitief over van Utrecht

2 juli 2021, 14:10   Bijgewerkt: 2 juli 2021, 14:34

Vaclav Cerny is ook de komende jaren speler van FC Twente. De ploeg was al enige tijd bezig om de 23-jarige Tsjech definitief over te nemen van FC Utrecht en is daar nu ook in geslaagd. De aanvaller, die vorig seizoen al gehuurd werd van Utrecht, tekende een contract tot medio 2023.

Als huurling van FC Utrecht begon Cerny afgelopen seizoen uitstekend aan zijn verblijf bij FC Twente. Met zes goals en zeven assists in zestien wedstrijden vormde hij samen met Danilo en Queency Menig de productieve voorhoede in de eerste seizoenshelft van de Tukkers. Een zware kruisbandblessure gooide vervolgens echter roet in het eten. De Tsjech miste vrijwel de gehele tweede seizoenshelft en zal ook voorlopig nog geen wedstrijden spelen. 

Toch weerhield dat FC Twente er niet van er alles aan te doen om Cerny op te pikken. Technisch directeur Jan Streuer noemde het op de clubwebsite 'heel bijzonder' dat de club daarin geslaagd is. "We hadden nooit kunnen denken dat een speler die zo goed aan het seizoen begon als hij, een half jaar later een speler van ons zou worden. Vaclav is nog jong, heeft nog alle kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn blessure weer op een heel goed niveau terugkomt. Zeker met zijn mentaliteit."

Op zijn beurt dankte Cerny zelf de club voor het vertrouwen dat hem gegeven wordt. "Ik voel me hier in de omgeving fantastisch thuis en ik krijg van binnen en buiten de club alle steun. Dat geeft me kracht. Het is nu mijn drive om dat terug te geven als ik terug ben op het veld." Over zijn revalidatie: "De stappen die ik maak voelen goed. Ik train nog in de gym en werk toe naar het moment dat ik op het trainingsveld verder ga opbouwen."

Cerny is al de zesde aanwinst van FC Twente deze zomer, dat eerder ook aanvallers Virgil Misidjan, Jody Lukoki en Manfred Ugalde naar Enschede haalde. Ook doelman Lars Unnerstall en middenvelder Robin Pröpper staan komend seizoen onder contract bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen