Chiellini over Lukaku: "Je kunt bijna geen duels van hem winnen"

2 juli 2021, 13:51

In wat waarschijnlijk het mooiste affiche van de kwartfinale van het EK is, neemt Italië het vanavond op tegen België. Het betekent een wedstrijd waarin enkele topspelers oog in oog met elkaar komen te staan. Zo neemt veteraan Giorgio Chiellini het - net als in de Serie A - op tegen topspits Romelu Lukaku

Op de persconferentie in aanloop naar die ontmoeting was Chiellini lovend over de topscorer van de Belgen. "Ik geloof dat hij de laatste twee jaar nog een stap vooruit heeft gezet", begon hij, geciteerd door het Belgische Sporza. "Zeker op het gebied van leiderschap en doelgerichtheid. Door zijn fysieke kracht is het moeilijk om hem te verdedigen. Ik moet toegeven dat ik het in de laatste wedstrijden tegen hem niet makkelijk had. Je kunt bijna geen duels van hem winnen. Het is zaak om hem zoveel mogelijk in bedwang te houden."

Of de andere twee Belgische toppers, Kevin de Bruyne en Eden Hazard, op tijd fit zullen zijn, is nog altijd de vraag. Volgens Chiellini maakt dat weinig uit. "Ook zonder hen zal België hetzelfde niveau halen, als je je bedenkt dat Carrasco en Mertens de alternatieven zijn. België heeft veel kwaliteit voorin", stelde hij. "We mogen niet vergeten dat dit een finale is, op basis van wat beide landen tot nu toe laten zien hebben. Het zal belangrijk worden om zo weinig mogelijk fouten te maken."

Bondscoach Roberto Mancini was op de persconferentie al net zo lovend over de tegenstander. Zo hoopte hijzelf júíst dat De Bruyne en Hazard kunnen spelen. "Als liefhebber van mooi voetbal hoop ik dat. Het zijn twee grote kampioenen", stelde hij, waarna hij ook Lukaku nog uitlichtte. "Op dit moment is hij misschien wel één van de beste spitsen ter wereld. We zullen collectief een sterke wedstrijd moeten spelen. Met weinig foutjes, want anders straffen spelers als Lukaku dat af."

Italië en België trappen vanavond (vrijdag) om 21.00 uur af. De winnaar van het duel ontmoet in de halve finale de winnaar van Zwitserland - Spanje. Dat duel staat om 18.00 uur op het programma. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen