Primeur voor NAC: aandelen te koop op overnameplatform Brookz

2 juli 2021, 12:42

NAC Breda wordt sinds vandaag te koop aangeboden op overnameplatform Brookz. De huidige aandeelhouders willen hun volledige aandelenpakket verkopen. De totale waarde van de Keuken Kampioen Divisie-club  wordt door Brookz geschat op dertien miljoen euro.

Volgens directeur Peter Rikhof van Brookz is het uniek dat een voetbalclub op een dergelijk manier wordt aangeboden. "We hebben in het verleden weleens een Italiaans wijndomein, een bank of een safaripark op het platform gehad, maar dit is toch wel van een andere orde. We beschouwen het als een groot compliment dat Crossminds het Brookz-platform nu inschakelt om een geschikte koper voor NAC te vinden."

NAC wordt in het verkoopproces bijgestaan door het door Rikhof aangehaalde bedrijf Crossminds. Het advieskantoor uit Rotterdam was in het seizoen 2013/14 nog betrokken bij de herstructurering van de aandeelhoudersstructuur van de Parel van het Zuiden. Inmiddels zijn de aandeelhouders klaar met de gang van zaken bij de club, waar trainer Maurice Steijn en technisch directeur Ton Lokhoff met veel rumoer vertrokken.

Het trio benadrukt zich niet meer thuis te voelen bij een club waar 'kwalijke praktijken niet als volstrekt onacceptabel worden benoemd en het risico in zich dragen om te verworden tot de norm', zo viel te lezen in een officieel statement dat eerder al gepubliceerd werd. De aandeelhouders zijn er klaar mee, maar er is nog genoeg interesse in NAC. Al tientallen belangstellenden hebben zich gemeld voor de voetbalclub, zowel uit binnen- als buitenland. Wat de club op moet leveren? Daar kan Rikhof van Brookz niets over zeggen bij BNR Nieuwsradio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen