Boskamp waarschuwt België: "Dat wordt heel interessant"

2 juli 2021, 11:59   Bijgewerkt: 2 juli 2021, 12:09

Jan Boskamp ziet de ontmoeting tussen België en Italië in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal vrijdag in München met vertrouwen tegemoet voor onze Zuiderburen. Hij stelt dat de ploeg van bondscoach Roberto Martínez genoeg kwaliteit om de volgende ronde van het toernooi te bereiken.

"Wat vooral belangrijk is, is dat België zijn niveau opkrikt. Tegen Denemarken werd je gered door een goed kwartier van Kevin en ook tegen Portugal had je niet te klagen. Maar je hebt genoeg wapens om het af te maken", zegt de analist in gesprek met Het Belang van Limburg. Sterspelers Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn nog onzeker voor de kwartfinale. De middenvelder heeft last van zijn enkel, terwijl de aanvaller in de vorige wedstrijd uitviel met hamstringklachten. 

"Ik zou er niet van opkijken als ze gewoon starten. Kevin kan met een inspuiting normaal wel meedoen, maar zo'n hamstringblessure zoals Eden heeft is toch niet gezond, hoor. Ik vind het twijfelgevalletjes. Mogelijk kan je ze later in de match brengen. Mochten de Kev en Eden toch niet kunnen meedoen, kan je terugzakken en de Italianen de bal geven. Romelu weet wel raad met de ontstane ruimte", doelt de analist op Lukaku.

Boskamp verwacht ook wisselingen in het team van de Italianen. "Ik verwacht Chiesa in de ploeg voor Berardi. Verratti zou weleens plaats kunnen ruimen voor Locatelli", stelt Boskamp, die vooral lovend is over Spinazzola. "Hij heeft een heel goede wisselwerking met Insigne. Je speelt nu ook nog eens tegen dubbele flanken en dat wordt héél interessant. Net als de slag op het middenveld. Ik verwacht een heerlijke partij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen