'Trésor vertrekt bij Willem II'; ook Holmén vindt nieuwe club

'Trésor vertrekt bij Willem II'; ook Holmén vindt nieuwe club

2 juli 2021 – Mike Trésor Ndayishimiye is niet langer speler van Willem II. Dat meldde althans De Telegraaf vrijdagochtend. Volgens de krant vervolgt de Belgische aanvaller zijn loopbaan bij KRC Genk, de ploeg waar John van den Brom op het moment hoofdtrainer is. 

De 22-jarige Trésor werd al vaker gelinkt aan andere clubs. Vorige zomer toonde AA Gent al interesse en afgelopen zomer gingen er geruchten dat de aanvaller in de belangstelling stond van Ajax en OGC Nice. Hoewel hij in zijn afgelopen seizoen bij Willem II lang niet zo veel indruk maakte als in zijn eerste jaar in Tilburg, besloot Genk deze zomer dus echt toe te slaan.

Trésor kwam op negentienjarige leeftijd bij NEC terecht, nadat hij transfervrij uit de jeugdopleiding van Anderlecht was vertrokken. Na een goed seizoen in Nijmegen volgde een verhuur aan Willem II, dat hem een jaar later via een optie tot koop definitief overnam. In Tilburg ligt Trésor nog vast tot de zomer van 2023 en dus zal Genk hoogstwaarschijnlijk een transfersom voor de aanvaller moeten betalen. 

Bij Genk gaat Trésor een samenwerking aan met trainer John van den Brom en zijn assistent Dennis Haar. De Nederlanders kenden een uitstekend eerste seizoen bij de Belgische club, waarin zij de beker wonnen en in de competitie als nummer twee achter kampioen Club Brugge eindigden. 

Holmén vindt nieuwe club
Dat ook Sebastian Holmén Willem II transfervrij zou verlaten, was al bekend. De Zweed heeft inmiddels echter ook een nieuwe club gevonden. Hij gaat namelijk aan de slag bij Rizespor, dat vorig seizoen als nummer dertien eindigde in de Turkse competitie. In Turkije tekende de 29-jarige Holmén een contract voor twee seizoenen. 

gerelateerd