UEFA blokkeert kaarten van Britse fans voor kwartfinale

2 juli 2021, 10:38

De kaartverkoop voor het kwartfinaleduel tussen Engelans en Oekraïne in Rome van aanstaande zaterdag is voor Britse supporters stopgezet. De UEFA heeft dit gedaan uit angst voor schendingen van de Italiaanse coronaregels. Ook al aangeschafte kaarten zijn met terugwerkende kracht geannuleerd.

Bij dat laatste gaat het om tickets die in de laatste vijf dagen zijn gekocht, zo schreef NU.nl. Dit heeft te maken met de huidige coronawetgeving in Italië. Reizigers uit Groot-Brittannië moeten bij aankomst in het land namelijk vijf dagen in quarantaine. "Gezien de huidige situatie is het onmogelijk om nu naar Italië te komen om de wedstrijd op zaterdag te bekijken en tegelijkertijd te voldoen aan de quarantaineperiode", lichtte staatssecretaris Pierpaolo Sileri (Volksgezondheid) toe.

De UEFA liet weten dat het verzoek van de overheid van het land afkomstig was. "De Italiaanse autoriteiten hebben de UEFA dringend verzocht maatregelen te nemen om te voorkomen dat Britse burgers de vereiste quarantainemaatregelen bij binnenkomst in Italië omzeilen." Naast de vrees dat de quarantaineregels gebroken worden, heerst in Italië ook angst voor de opkomst van de zeer besmettelijke Deltavariant van het virus.

Tot slot werd gemeld dat een speciale eenheid van de Italiaanse politie erop zal toezien dat de coronaregels worden nageleefd. Engeland en Oekraïne strijden zaterdag om 21.00 uur om het laatste halve finale-ticket. Het is voor de Engelsen de eerste en enige wedstrijd die buitenshuis wordt gespeeld. De halve finales en finale vinden - net als de eerdere wedstrijden van het land - plaats op Wembley. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen