Trainer Dárdai ziet Hertha BSC als 'mini-Ajax'

2 juli 2021, 09:40

Kevin-Prince Boateng is terug bij Hertha BSC, de club waar hij in 2006 zijn voetballoopbaan begon. De transfer past volgens trainer Pál Dárdai binnen de visie van de club. Daarbij vertelde hij dat Ajax als de grote inspiratiebron geldt.

"Ik heb al eens eerder gezegd dat wij in de richting van een soort mini-Ajax willen gaan", vertelde Dárdai in gesprek met het Duitse Kicker. "We hebben zeer veel talenten. Er is niks mooiers dan wanneer een talent vertrekt, successen beleeft, terugkomt en zijn ervaring door kan geven aan de jongere spelers."

In dat straatje past de terugkeer van Boateng, die transfervrij overkomt van het Italiaanse AC Monza. "Ik heb een paar jaar geleden al gevraagd of we hem terug konden halen", vertelde Dárdai. "Dat was niet mogelijk. Nu kregen we de kans, waarschijnlijk heeft Kevin zich aangeboden. Het is mooi dat hij terug is."

Boateng brak in 2006 door bij Hertha BSC, wat hem een jaar later een transfer naar Tottenham Hotspur opleverde. Het was het begin van een behoorlijke loopbaan, waarin hij onder meer ook Borussia Dortmund, AC Milan, Schalke 04 en FC Barcelona aan zijn CV kon toevoegen. De 34-jarige Boateng wordt bij Hertha ploeggenoot van de Nederlandse talenten Deyovaisio Zeefuik (23), Javairo Dilrosun (23) en Daishawn Redan (20).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen