Amrabat verspreekt zich: Jong Oranje-speler kiest voor Marokko

Amrabat verspreekt zich: Jong Oranje-speler kiest voor Marokko

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juli 2021 – Nordin Amrabat denkt te weten dat een international van Jong Oranje binnenkort gaat kiezen voor Marokko. De transfervrije aanvaller wil nog niet zeggen wie het is, maar Abdou Harroui is momenteel de enige voetballer bij de selectie die ook uit kan komen voor het Noord-Afrikaanse land.

In het programma Voetbalpraat wordt Amrabat gevraagd naar zijn denkwijze wat betreft de keuzes van jonge spelers voor interlandcarrières. "Hoe ik kijk naar het feit dat alle jonge jongens nu die keuze moeten maken tussen Nederland en Marokko? Na het WK had ik gezegd dat alle Marokkanen vanaf dat moment voor Marokko moesten gaan spelen. Dat werd met niet in dank afgenomen door de Nederlanders, maar alleen Mohamed Ihattaren heeft tot nu voor Nederland gekozen."

Het is een keuze die spelers met het hart maken, maar er zijn meer factoren waar een voetballer rekening mee kan houden tijdens zijn keuze. "Sommigen kijken natuurlijk ook naar speelkansen. Kijk, iedereen zegt wel heel stoer voor Marokko te kiezen, maar die spelers zijn vaak helemaal niet in beeld bij Nederland. Het maken van een keuze voor één van de landen was eigenlijk alleen weggelegd voor Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en mijn broertje", doelt hij op Sofyan Amrabat, die momenteel bij ACF Fiorentina onder contract staat.

Daarna lijkt Amrabat zich te verspreken. "Daarnaast hoorde ik laatst dat een andere speler binnenkort voor Marokko gaat kiezen. Wie dat is? Een Nederlandse Marokkaan die ook voor Jong Oranje speelt. Al is het denk ik aan hem om dat naar buiten te brengen en niet aan mij. Nu is er overigens wel weer een nadeel om voor Marokko te spelen. De laatste Afrika Cup was in de zomer, maar die gaat nu weer terug naar januari. Als je als trainer dus een speler moet contracteren, kan hij een reden hebben om een voor een ander te kiezen."

Reacties

gerelateerd