Ten Cate bondscoach? Kans lijkt klein: "Dat is hij niet vergeten"

Ten Cate bondscoach? Kans lijkt klein: "Dat is hij niet vergeten"

2 juli 2021 – Frank de Boer is vertrokken bij het Nederlands elftal na de uitschakeling in de achtste finale op het Europees kampioenschap. Waar het een week of twee geleden nog ging over de opstelling van Oranje gaat het inmiddels over de vraag wie de nieuwe bondscoach moet worden. Henk ten Cate wordt veel genoemd, maar Martijn Krabbendam verwacht niet dat hij komt.

"Ik denk dat de kans niet heel groot is. Hij is natuurlijk niet vergeten wat er vier jaar geleden is gebeurd", vertelt de journalist van Voetbal International bij De Oranjezomer. Destijds werd Ten Cate toegezegd dat hij bondscoach zou worden, maar uiteindelijk koos de KNVB alsnog voor een andere naam: Dick Advocaat.  

"Van Breukelen heeft er een rotzooitje van gemaakt. Henk wist dat Van Breukelen ook nog Advocaat zou gaan, maar nadat hij daar geweest was, heeft hij Henk gebeld en gezegd: 'Gefeliciteerd, jij bent de nieuwe bondscoach'. Hij leefde 24 uur in de veronderstelling dat 'ie het ook was", aldus Krabbendam, die destijds bij Ten Cate was voor een interview en de hele situatie meekreeg. Ook nu heeft hij contact gehad met fe oefenmeester. "Het zit hem nog steeds heel hoog hoe dat toen is gegaan."

René van der Gijp haakt in: "Jij bent toch ook wel met mij eens dat die Henk een ego heeft, dat past hier niet eens in slot Zeist. Ik ken er heel veel die dat wel wat minder hebben. Louis heeft een groot ego, Dickie ook wel", doelt hij op Advocaat. Johan Derksen is het niet helemaal met zijn tafelgenoot eens. "Dick is wel een normale jongen gebleven, Louis is niet normaal gebleven en Henk is af en toe heel normaal en gezellig en af en toe is hij walgelijk."

gerelateerd