Willem II pikt eerste zomeraanwinst op in Utrecht

1 juli 2021, 18:19

Willem II heeft de selectie versterkt met Emil Bergström. De 28-jarige centrumverdediger wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht, zo melden de Tilburgers donderdagavond via de officiële kanalen. Bergström is de eerste zomeraanwinst van Willem II.

Bergström is sinds 2018 speler van Utrecht, maar veel speeltijd kreeg hij de afgelopen jaren niet. Verdeeld over drie seizoenen (waarvan hij één seizoen werd verhuurd aan FC Basel) kwam hij tot 27 officiële optredens voor Utrecht. "Daarom kies ik ervoor om bij Willem II aan de slag te gaan. Ik wil weer minimaal 30 wedstrijden in een seizoen kunnen spelen en binnen de lijnen belangrijk zijn voor het team", reageert de Zweed.

Na het vertrek van Sebastien Holmén, Sven van Beek en Jordens Peters was Willem II naarstig op zoek naar versterkingen voor het hart van de verdediging. "Emil is met zijn 28 jaar en internationale carrière de ervaren verdediger waarnaar we onder andere op zoek waren. Zijn leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit zijn naast zijn fysiek sterke spel zeer positieve eigenschappen van Emil", aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Met Bergström strikt Willem II een speler met de nodige internationale ervaring. In het verleden kwam de verdediger uit voor Djurgardens IF, Rubin Kazan en Grasshopper. Met FC Basel speelde hij in het seizoen 2019/20 twee wedstrijden in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen