De Ligt krijgt steun: "Dan zou het een ander verhaal zijn"

1 juli 2021, 14:40

Ruud Krol neemt het op voor Matthijs de Ligt, die op het EK met een rode kaart van het veld werd gestuurd tijdens het duel in de achtste finale met Tsjechië. De wedstrijd ging verloren, waardoor het toernooi afgelopen is voor Oranje.

Marco van Basten is van mening dat de centrale verdediger in zijn eerste twee seizoenen in de Serie A weinig geleerd heeft, maar Krol vindt juist dat De Ligt is uitgegroeid tot één van de toppers in defensief opzicht in het Italiaanse voetbal. "Italië is de perfecte leerschool op het gebied van verdedigen", zegt de oud-voetballer, die tussen 1980 en 1984 uitkwam voor Napoli. "En Matthijs is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid in zijn rol. Hij verdient complimenten, want het is een van de beste verdedigers in de Serie A."

In gesprek met Radio Bianconera vervolgt Krol: "Hij heeft een bijzonder seizoen achter de rug, met de blessure en de nieuwe trainer die het verdedigende aspect op een andere manier invulde. Met de komst van Massimiliano Allegri zal ook weer het nodige veranderen, dat is echt een genie in verdedigend opzicht. Ik denk persoonlijk niet dat De Ligt ongelukkig is bij Juventus. Ik geloof echt dat hij tot in lengte van jaren voor deze club kan uitkomen."

Voor Krol is er geen reden om De Ligt keihard aan te pakken na de verloren Interland. "Matthijs is gelukkig nog steeds heel jong en iemand die kan leren van zijn fouten. Op dertigjarige leeftijd zou het een ander verhaal zijn. En zelfs de allerbeste spelers hebben weleens een slechte avond. Het is nog steeds een zeer waardevolle speler, daar verandert niets aan. Alleen mag je als verdediger eigenlijk nooit fouten maken, zeker niet in de Serie A. Een verdediger wordt gelijk door het slijk gehaald als hij een fout maakt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen