Deense biergooiers zorgen voor problemen tijdens EK

1 juli 2021, 12:16

De Deense voetbalbond maakt zich zorgen over zijn eigen supporters. De DBU kreeg van de UEFA al tienduizenden euro's aan boetes opgelegd voor biergooiende fans tijdens het Europees kampioenschap.

Woordvoerder Jakob Höyer vreest dat de bond na de torenhoge boetes ook een reglementaire straf tegemoet moet zien, mochten de bierdouches aanhouden. De bond zegt in het restant van het toernooi middels het ticketingsysteem en camerabewaking strenger toe te zien en sluit niet uit dat er stadionverboden volgen. "We hebben verschillende boetes opgelegd gekregen van de UEFA. Wanneer dergelijke situaties zich blijven voordoen, worden de boetes verhoogd. Op dit moment loopt het in de honderdduizenden kronen", aldus Höyer. Dat zijn omgerekend tienduizenden euros.

Denemarken speelde dit EK al zijn groepswedstrijden in het Parken Stadium in Kopenhagen en werd al meerdere keren het meest sfeervolle stadion van het toernooi genoemd. Niet alle bezoekers denken daar echter zo over, stelt de woordvoerder tegen Ekstra Bladet. "Het is mooi dat er feest is en dat mensen enthousiast zijn, maar het is zeer problematisch voor anderen. Veel fans gaan naar huis met een slechte ervaring. Er is sprake van onhoudbaar en onaanvaardbaar gedrag. We proberen de dialoog aan te gaan met onze fans en hen duidelijk te maken dat ze het voor velen verpesten."

"In het ergste geval worden de boetes omgezet naar puntenstraffen in kwalificatiewedstrijden voor het volgende EK", vervolgt Höyer. De Deense voetbalkoorts reikt inmiddels zo ver dat fans de handen ineen hebben geslagen om een privéjet te huren om de kwartfinale in Baku te kunnen meemaken, meldt TV Midtvest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen