Baumgartl op huurbasis naar Duitsland: "Blij om terug te zijn"

1 juli 2021, 10:35

Timo Baumgartl wordt komend seizoen door PSV verhuurd. De Duitse mandekker stapt voor een seizoen over naar FC Union Berlin, dat uitkomt in de Bundesliga. Dat maakt de Eindhovense club bekend via de officiële kanalen.

De 25-jarige Duitser keert daarmee terug naar zijn vaderland. "Ik ben blij om terug te zijn in de Bundesliga en binnenkort in het Stadion An der Alten Försterei te kunnen spelen. Ik wil graag bijdragen aan de positieve ontwikkeling van Union en me samen met mijn nieuwe team vestigen in de Bundesliga, maar ook een goede rol spelen in de Conference League en de beker", vertelt de mandekker op de website van de Duitse club.

Oliver Ruhnert, technisch directeur van FC Union Berlin is blij dat de verdediger een jaar op huurbasis overkomt. "Timo Baumgartl is een ervaren speler met veel eigenschappen die bij ons passen. Dit was een goede kans voor beide partijen om samen te komen en we kijken uit naar een verdedigende speler met veel verschillende kwaliteiten in een drie- of viermansbackline."

PSV nam Baumgartl in 2019 voor circa tien miljoen over van VfB Stuttgart. Sindsdien speelde hij 36 duels voor de club, maar daarin wist hij vaker niet dan wel te imponeren. Vooral analist Rafael van der Vaart liet zich vaak kritisch uit over de centrale verdediger. "Je hebt verdedigers die niet verdedigen. Hij doet niks, hij pakt zijn tegenstander niet aan. Als je zo'n speler voor veel geld haalt, mag je een beetje meer verwachten", vertelde de oud-voetballer destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen