Kuipers fluit kwartfinale van Oranje-beul Tsjechië op EK

1 juli 2021, 10:20   Bijgewerkt: 1 juli 2021, 10:25

Björn Kuipers heeft zaterdagavond de leiding over de EK-wedstrijd tussen Tsjechië en Denemarken. De Nederlandse scheidsrechter reist deze week af naar Bakoe, waar in het Olympisch Stadion een ticket voor de halve finale van het EK op het spel staat. Het is voor Kuipers zijn derde wedstrijd van het toernooi.

De arbiter uit Oldenzaal wordt in de hoofdstad van Azerbeidzjan bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel (VAR) en Kevin Blom (AVAR) helpen Kuipers op afstand. Sergei Karasev uit Rusland fungeert tijdens de kwartfinale van het EK als vierde official. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in Bakoe.

Het wordt de derde keer dat Team Kuipers moet aantreden op het toernooi. Eerder was het Nederlandse team al van de partij bij Denemarken - België (1-2) en Slowakije - Spanje (0-5). Kuipers was daarnaast ook al eens als vierde man actief. Dat was tijdens de groepswedstrijd tussen Engeland en Kroatië. Die wedstrijd werd door de Engelsen met 1-0 gewonnen.

Tsjechië en Denemarken strijden in Azerbeidzjan voor een plekje in de halve finale van het EK. De winnaar neemt het op tegen Oekraïne of Engeland. De Tsjechen rekenden in de achtste finales verrassend af met Oranje (2-0), terwijl de Denen zich overtuigend ontdeden van Wales (4-0).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen