Einde EK voor Besedin, Darida en Chiellini terug voor kwartfinales

1 juli 2021, 10:05

Artem Besedin heeft zijn laatste wedstrijd van dit EK gespeeld. De aanvaller van Oekraïne heeft een flinke blessure overgehouden aan een overtreding van de Zweedse verdediger Marcus Danielson. Tijdens de achtste finales tussen Zweden en Oekraïne beging Danielson een zware overtreding op Besedin.

De overtreding van Danielson was ongelukkig, maar dat maakte het voor Besedin niet minder pijnlijk. De speler van Dinamo Kiev moest zich laten vervangen en inmiddels is gebleken dat zijn EK erop zit. Scheidsrechter Daniele Orsato besloot op advies van de VAR een directe rode kaart te geven aan Danielson, die zijn Zweedse ploeggenoten uiteindelijk met 1-2 zag verliezen.

Daarom speelt Oekraïne zaterdagavond (21.00 uur) de kwartfinale van het EK tegen Engeland. Besedin is niet van de partij vanwege flinke schade aan zijn knie. Volgens de Oekraïense bond heeft hij schade aan meerdere spieren en wordt er gevreesd door letsel aan de kruisband. Een MRI-scan moet voor meer duidelijkheid zorgen voor Besedin, Oekraïne en Dinamo Kiev.

Chiellini en Darida fit genoeg voor kwartfinales

Wie wel in actie kunnen komen zijn Giorgio Chiellini en Vladimír Darida. De ervaren verdediger van Italië werd na een blessure aan zijn dijbeen weer gespot op de training en lijkt fit voor de kwartfinale tegen België. Aanvoerder Darida, die ontbrak bij de Tsjechische overwinning op Oranje, is ook hersteld van zijn kwetsuur en kan aantreden tegen Denemarken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen