Liefst 2000 (!) coronabesmettingen bij Schotse EK-supporters

30 juni 2021, 22:21

Best groot nieuws vanuit Schotland: in het land zijn zo'n tweeduizend (!) coronabesmettingen geconstateerd die direct zijn terug te leiden naar wedstrijden van het EK voetbal. In totaal hebben 1991 Schotten die aanwezig waren bij EK-duels of EK-evenementen, een positieve coronatest afgelegd.

Dat blijkt uit cijfers van de Schotse gezondheidsdienst PHS. Dat zijn best hoge cijfers, die reden zijn tot kopzorgen bij de Schotse regering. In Engeland gaat momenteel immers een deltavariant rond, die in de meeste Europese landen vermoedelijk snel de overhand gaat krijgen in de besmettingen. In totaal gaat het om liefst 1294 Schotten die in Engeland hun besmetting opgelopen hebben.

Daarvan waren 397 supporters aanwezig op Wembley, al is het onbekend of de besmetting ook daadwerkelijk daar opgelopen is. Een deel werd bijvoorbeeld ook opgelopen in de fanzones, al was dat totaal (130) relatief weinig op het totaal. 

Lees ookOngekende beelden: Engelsen breken plein af na treffer

In Nederland zal dit nieuws ongetwijfeld ook reden van serieuze ongerustheid zijn. In Hongarije waren afgelopen weekend namelijk zo'n tienduizend supporters aanwezig om Oranje te ondersteunen: ofwel in het stadion ofwel in de Oranje-fanzone. Hoewel er veel getest werd en zal worden, geven de besmettingscijfers wel veel reden tot extra oplettendheid. Harde cijfers over eventuele besmettingen zijn nog niet gepubliceerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen