Elia blijft strijdbaar bij FC Utrecht, ondanks plek buiten selectie

Elia blijft strijdbaar bij FC Utrecht, ondanks plek buiten selectie

30 juni 2021 – Eljero Elia (34) is niet van plan de handdoek in de ring te gooien bij FC Utrecht. De aanvaller werd niet opgeroepen voor de wedstrijdselectie van de eerste oefenwedstrijd van de Domstedelingen, maar de routinier blijft strijdbaar. Via zijn zaakwaarnemer laat de dertigvoudig international weten niet bezig te zijn met een transfer.

Ook technisch directeur Jordy Zuidam heeft laten weten dat er voorlopig niks speelt op het gebied van transfers. Maar opvallend was wel dat Elia ontbrak in de wedstrijdselectie, waarin bijvoorbeeld Syllian Mokono, Ruben Kluivert en Mohamed Mallahi wel werden opgenomen. Elia was anders dan Mimoun Mahi (geblesseerd) ook niet aanwezig bij de oefenwedstrijd, maar geeft niet op, zo laat zaakwaarnemer Frank Schouten weten tegenover Voetbal International.

'Dat Eljero op dit moment niet in de plannen van de trainer van Utrecht voorkomt is de keuze van de trainer', schrijft hij over de situatie bij FC Utrecht. 'Eljero is aangeven dat ze vier spelers voor zijn positie hebben. Het is goed te horen dat de trainer vindt dat El fit is. En dat is ook wat El blijft doen: hard trainen en de trainer overtuigen dat hij straks met hem zal gaan spelen.'

Daarbij blikt Schouten terug op de situatie van de aanvaller bij Istanbul Basaksehir, toen Elia ook lang op een dood spoor zat en zelfs niet eens bij de wedstrijdselectie werd genomen. 'Toen bleek dat ze hem halverwege hard nodig hadden en zei de trainer later dat hij belangrijk was geweest voor het behalen van het kampioenschap én in de Europa League.' Ditmaal verwacht de buitenspeler ook gewoon nog belangrijk te worden. 'Eljero blijft rustig en zal hard blijven trainen.'

Lees ookFitte Elia opvallende afwezige bij FC Utrecht: gepasseerd

Of het nog goedkomt met Elia in de Domstad, is moeilijk te zeggen. Zelf blijft hij geloven in een goede afloop, maar zijn eerste seizoen verliep ook al enigszins teleurstellend. Mede door veel blessureleed kwam hij slechts tot 23 optredens, waarin hij tweemaal scoorde en één assist gaf.

gerelateerd