'Peperdure Strootman wordt opvolger Marin in de Serie A'

30 juni 2021, 21:30

Kevin Strootman (31) wordt het komende seizoen opnieuw verhuurd door Olympique Marseille. De voor de Franse topclub in de salarishuis peperdure middenvelder werd afgelopen seizoen gestald bij Genoa in de Serie A, maar speelt het komende voetbalseizoen bij Cagliari. Na komend voetbaljaar heeft hij nog een eenjarig contract in de Ligue 1.

Dat schrijven alle belangrijke Italiaanse media althans, waardoor de officiële aankondiging nog slechts een kwestie van tijd is. Maar veel toekomst heeft hij bij Marseille niet meer, want Strootman is sportief volstrekt overbodig, maar is wel een enorm dure kracht in het salarishuis. Naar verluidt ontvangt de Nederlander zo'n vier miljoen euro (!) per seizoen, waardoor geen club hem permanent wil overnemen van Marseille, dat hem nog tot en met 2023 moet doorbetalen.

Daardoor zocht de Franse club opnieuw naar opties om van een deel van dat loon af te komen. Afgelopen seizoen maakte hij een uitstekende indruk in het half jaar dat hij verhuurd werd aan Genoa, dat hem eveneens graag wilde hebben voor het komende seizoen. Cagliari was echter doortastender en bij die club wordt hij mogelijk de opvolger van oud-Ajacied Razan Marin, die in de belangstelling staat van een aantal clubs. Strootman gaat vermoedelijk opnieuw samenspelen met Radja Nainggolan, die door Cagliari vermoedelijk opnieuw gehuurd wordt door Internazionale.

Lees ook: 'Strootman wil niet terug naar Marseille

Met zijn transfer naar Genoa probeerde Strootman zich terug te spelen in het vizier van toen nog bondscoach Frank de Boer, maar werd ondanks achttien optredens niet meer opgeroepen voor de (voorlopige) EK-selectie. Een rentree in het Nederlands elftal wordt ook met deze overgang dan ook een heel moeilijk verhaal voor Strootman, die eerder speelde voor onder andere AS Roma, PSV en FC Utrecht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen