'Dortmund bevestigt transfer Sancho naar United'

30 juni 2021, 20:38   Bijgewerkt: 1 juli 2021, 13:02

De transferzomer lijkt definitief geopend, want de eerste absolute megadeal is aanstaande. Manchester United en Borussia Dortmund hebben namelijk een akkoord bereikt over de transfer van Jadon Sancho (21). Er wordt zo'n negentig (!) miljoen euro betaald voor de Engelse buitenspeler, die tot en met 2026 gaat tekenen bij de Premier League-club.

Daarmee wordt een langdurig transferboek gesloten, want de gesprekken over Sancho duren al maanden en ook in de vorige zomer had Manchester United concrete interesse in de door Manchester City opgeleide buitenspeler. De afgelopen dagen kwam de overgang in een stroomversnelling, waardoor de aankondiging van de deal door transferspecialist Fabrizio Romano woensdagavond allerminst verrassend genoemd kan worden.

Het bedrag van negentig miljoen met bonussen is wél verrassend hoog, want mede door de coronacrisis is de transfermarkt een stuk rustiger dan in vorige jaren. Zo waren er meer transfervrije deals dan voorheen en bleven de heel grote aankopen vooralsnog enigszins uit op de Europese markt. Met de aanstaande deal van Sancho én de overgang van Achraf Hakimi naar Paris Saint-Germain – die vermoedelijk morgen (donderdag) afgerond wordt – lijkt de transferzomer geopend. 

Lees ook: 'Dortmund heeft dertig miljoen euro over voor PSV'er Malen'

Mogelijk heeft de deal van Sancho ook nog gevolgen voor PSV'er Donyell Malen. De international van het Nederlands elftal stond eerder op de radar van Borussia Dortmund als mogelijke vervanger van Sancho. Nu de deal  definitief rond was, zal BVB zich ook eerder richten op een vervanger. Concrete geruchten rondom Malen zijn er momenteel niet, maar eerder zou het gaan om zo'n dertig miljoen euro. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen