Fitte Elia opvallende afwezige bij FC Utrecht: gepasseerd

30 juni 2021, 19:36   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 19:43

Eljero Elia (34) lijkt hard op weg naar de uitgang bij FC Utrecht. De buitenspeler ontbrak woensdagavond bij de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen bij de Domstedelingen. Gedacht werd dat hij misschien nog niet helemaal fit zou zijn, maar dat blijkt onjuist. Trainer René Hake nam hem bewust niet op in de wedstrijdselectie.

"Nee, hij was niet geblesseerd. Hij is gewoon fit. Waarom hij niet speelt? Omdat we andere keuzes maken. Op die positie hebben we heel veel jongens lopen en ik heb voor deze jongens gekozen", hield de oefenmeester zich tegenover Voetbal International enigszins op de vlakte over de afwezigheid van Elia in de wedstrijdselectie. Meet met die beslissing lijkt een vertrek onvermijdelijk, aangezien de selectie van Hake uit verder vrijwel alle selectiespelers van de Domstedelingen bestond. Bovendien werd er zonder de aanvaller royaal gewonnen van KV Mechelen (7-2).

Dat zou betekenen dat de periode van Elia bij FC Utrecht de boeken ingaat als een enorme mislukking. De buitenspeler werd gehaald met het idee om afgelopen seizoen de top-drie aan te vallen. Maar niet alleen de teamprestaties vielen tegen, ook de dertigvoudig international kon amper overtuigen. Mede door veel blessureleed kwam hij slechts tot 23 optredens, waarin hij tweemaal scoorde en één assist gaf.

Over de toekomst van Elia deed Hake overigens nog geen uitspraken, maar zeker is dat het seizoen opnieuw begint met een domper voor de routinier. Op de vraag of de aanvaller mag vertrekken, deed Hake geen uitspraken, maar werd doorverwezen naar technisch directeur Jordy Zuidam.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:

Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (24. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:

Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (76. Ruben Kluivert), Benaissa Benamar, Urby Emanuelson, Christopher Mamengi (70. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Anastasios Douvikas (70. Mohamed Mallahi), Remco Balk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen