Hoffenheim houdt Bogarde uit handen Ajax met nieuw contract

30 juni 2021, 15:31

Melayro Bogarde heeft zijn contract bij TSG Hoffenheim verlengd. De negentienjarige centrumverdediger stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs, maar hij heeft ervoor gekozen om Hoffenheim trouw te blijven. Ook Ajax hoopte de voormalig jeugdspeler van Feyenoord te kunnen verleiden tot een overstap. 

Bogarde is dolblij met zijn nieuwe verbintenis. "De afgelopen jaren heb ik veel waardering gekregen van de club en goede ondersteuning gekregen. Daarom kijk ik uit naar de toekomst hier in Hoffenheim", zegt de Rotterdammer. Ook de club is logischerwijs erg blij met het langere aanblijven van de jonge verdediger. "Melayro is een zeer getalenteerde, technisch bedreven en flexibele verdedigende speler die veelbelovende indruk heeft gemaakt in zijn optredens - zelfs op Europees niveau", zegt Alexander Rosen, directeur betaald voetbal bij Hoffenheim.

De Rotterdamse verdediger kwam dit seizoen tot negen optredens in de Bundesliga. Bovendien kwam hij viermaal in actie in de Bundesliga. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord, wiens oom Ajax-assistent Winston Bogarde is, geldt in Duitsland als een van de grootste talenten. In 2018 verliet hij de Feyenoord-jeugd voor een avontuur bij Hoffenheim.

Bogarde gaf in een eerder interview aan waarom hij voor het project van Hoffenheim koos. "Ik wilde niet worden uitgeleend, dat zou bij de Engelse clubs vast zijn gebeurd. Ik wilde groot worden bij Hoffenheim."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen