Mourinho looft Memphis: "Hij is nu volwassen geworden"

30 juni 2021, 13:19

José Mourinho blikt met een goed gevoel terug op zijn korte samenwerking met Memphis Depay. Het toen nog jonge talent werd door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald, maar slaagde er niet in door te breken op Old Trafford. Mourinho en Memphis werkten nog een half jaar samen, maar ook Mourinho kon Memphis niet laten ontplooien. 

Bij Memphis werd nauwelijks gesproken over zijn voetballende kwaliteiten, maar vooral over zijn acties buiten het veld. Zo reed hij rond in een dure Rolls Royce en had hij fraaie horloges om zijn arm. "Memphis is een goede jongen, echt een goede jongen en een goede prof", aldus Mourinho bij TalkSport. "Misschien hebben mensen het idee dat hij een feestbeest is, maar hij is bij Olympique Lyon echt volwassen geworden. Dat had hij nodig."

Mourinho denkt dat Memphis te vroeg naar de absolute top ging. Hij begreep nog niet dat er onderlinge competitie is en kon er niet mee omgaan als hij niet altijd speelde. Bij die clubs tref je geweldige spelers die met jou strijden om een plek in de basis. Sommige speler gaan zich op dat moment kinderachtig gedragen. Dat gebeurde een beetje bij Memphis."

De stap naar Lyon was volgens Mourinho de perfecte keuze. "Nu gaat hij naar Barcelona, is hij volwassen en heeft hij een goede leeftijd voor een voetballer", zegt hij over de 27-jarige aanvaller. "Ik geloof dat de cultuur bij Barcelona hem zal helpen in dit belangrijke deel van zijn loopbaan." Manchester United betaalde in 2015 een bedrag van rond de dertig miljoen euro voor de aanvaller. In de Premier League kon hij de hoge verwachtingen echter niet inlossen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen