Van der Vaart over keiharde tackle: "Dit is geen rood"

30 juni 2021, 07:48   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 08:09

Rafael van der Vaart was verrast over de rode kaart die Zweed Marcus Danielson dinsdagavond kreeg. De 32-jarige centrumverdediger plantte zijn noppen keihard op het been van een Oekraïner, wat hij moest bekopen met een rode prent. Met tien man ging Zwede uiteindelijk in de slotseconden ten onder.

"We moeten er voorzichtig mee zijn, want die jongen heeft volgens mij alles kapot in zijn knie", aldus Van der Vaart bij de NOS. "Maar ik vond dit geen rood. Dit doen verdedigers heel vaak, het is heel ongelukkig." Scheidsrechter Allard Lindhout, die door de omroep werd gevraagd naar de overtreding, vond het wél rood. ""Ja... Gaan we hem serieus nemen? Hij heeft zelf nooit gevoetbald."

De tegenstander van Danielson trapte de bal net weg voordat de verdediger erbij kon zijn. Daardoor plaatste hij zijn schoen keihard op de knie van de Oekraïner, die daardoor minutenlang moest worden verzorgd. Zweden kwam met tien man te staan en verloor uiteindelijk in de verlenging van de verlenging. Artem Dvybok kopte zijn land uiteindelijk naar de 2-1 zege en een plek in de kwartfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen