Media: Van Gaal en Ten Cate 'perfect', ook Grim en Fraser logisch'

30 juni 2021, 07:29   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 07:45

Het Nederlands elftal moet na het ontslag van Frank de Boer op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Boer werd in september aangesteld als opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman, maar kon slechts een paar maanden aanblijven. Na het desastreus verlopen Europees kampioenschap, waar de achtste finale het eindstation was, moest hij zijn spullen pakken. 

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma gaf na het ontslag van De Boer aan een bondscoach te zoeken die te vergelijken is met Koeman. Volgens De Telegraaf vallen daardoor twee namen al direct af. 'In dat profiel passen de vrije Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst niet. Internationaal zijn ze niet gelouterd als hoofdcoach en er loeren dezelfde gevaren als met De Boer', schrijft de ochtendkrant.

Ook verwacht de krant geen buitenlandse coach, omdat de bond 'pretendeert de beste trainersopleiding van Nederland te hebben. 'Op het eerste gezicht passen Henk ten Cate en Louis van Gaal het best in Hoogma's profiel. Dat Ten Cate een jaar geleden bewust werd genegeerd (akkefietje met KNVB) en Van Gaal op leeftijd is en niet werd gepruimd door een deel van de spelersgroep, moet Hoogma naast zich neerleggen.'

Over dat laatste schrijft het Algemeen Dagblad meer. 'Virgil van Dijk, Memphis Depay en uiteindelijk ook Georginio Wijnaldum gaven aan weinig trek te hebben in een 'type strenge schoolmeester' zoals Louis van Gaal. Deze selectie was zelfredzaam genoeg, stelden zij.' Van Gaal is inmiddels al jaren gepensioneerd als hoofdtrainer, terwijl Henk ten Cate onder contract staat in Saudi-Arabië.

Volgens het AD moet de absolute top het streven zijn. 'Is dat niet (financieel) haalbaar, dan zijn Kees van Wonderen, Fred Grim en wellicht Henk Fraser, in combinatie met een eigen staf van specialisten, nu logischer als bondscoach dan Frank de Boer. Intelligente, aanstaande toptrainers die een lange aanloop hebben genomen en die al eerder werkzaam waren in de Oranjestaf.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen