29 juni rampdag voor Frank de Boer: exact 21 jaar geleden ook al

29 juni 2021, 22:46

Voor Frank de Boer is 29 juni geen gelukkige datum in relatie tot de KNVB. De bondscoach besloot vandaag, op die dag, op te stappen als eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Nederland. Maar op de dag af 21 jaar geleden had hij misschien een nog wel minder gelukkige dag, destijds ook als vertegenwoordiger van de Nederlandse voetbalbond. 

Want op 21 juni 2000 speelde het Nederlands elftal met aanvoerder De Boer in het elftal in eigen land in de halve finale van het EK tegen Italië. In de reguliere speeltijd miste de captain een strafschop na 39 minuten en een half uur later zag hij ploeggenoot Patrick Kluivert ook falen vanaf elf meter. In de strafschoppenreeks lukte het De Boer eveneens niet om te scoren, waarna uitschakeling volgde in eigen land.

Voor De Boer zal de datum van 29 juni dan ook niet bepaald een goed gevoel geven, zeker niet als hij die linkt aan zijn interlandloopbaan. Overigens heeft de coach naar verluidt zelf de evaluatie naar voren laten halen bij de KNVB, waardoor exact 21 jaar na de nederlaag tegen Italië ook zijn afscheid als bondscoach werd getekend.

Lees ook: De Boer over (gemiste) strafschoppen: "Ik had te veel getraind"

Overigens is het De Boer als international van Nederland wel eens gelukt om op 29 juni te winnen. In 1994 werd Marokko verslagen in de groepsfase van het WK, vier jaar later werd Joegeslavië verslagen op het WK (2-1), dat was al in de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen