Vertrouwen groot bij Engeland: "Hier stopt het niet"

29 juni 2021, 22:08

De Engelse nationale ploeg ziet zichzelf na dinsdagavond als een van de favorieten voor de EK-winst. In de achtste finale schakelde het Duitsland uit en de andere toplanden kan het pas in een eventuele finale treffen. Het vertrouwen is inmiddels groot bij de Engelsen.

Zo ook bij Harry Kane, die na afloop tegenover de BBC verkondigde dat er 'niks mooiers is' dan de prestaties van dinsdagavond. "De verwachtingen waren hoog, maar we hebben het waargemaakt. We mogen trots zijn. Maar hier stopt het niet. We hebben een visie over waar we naartoe willen en we kunnen nu niet meer stoppen. Hopelijk zullen we in de halve finale en kwartfinale hier (Wembley, red.) terugkeren."

Naast Raheem Sterling was ook Kane trefzeker tegen Duitsland, nadat hij in de groepsfase niet tot scoren kwam. Bondscoach Gareth Southgate was lovend over beide doelpuntenmakers. "Ze moeten beiden voortdurend het ongelijk van mensen bereiken en Raheem is al enige tijd geweldig voor ons. We hebben vertrouwen in hem en zijn prestaties zijn vanaf het begin goed geweest." Over Kane: "Als centrumspits heb je die doelpunten nodig. Ik was verheugd toen ik de tweede goal binnen zag vallen."

Net als Kane vond ook Declan Rice het 'geweldig' hoe Engeland critici de mond wist te snoeren tegen Duitsland. "Veel mensen hadden ons afgeschreven in de groepsfase", weet hij. "Zij klaagden over onze prestaties en dat we niet genoeg scoorden, maar we wilden hun ongelijk bewijzen. Iedereen was erop gebrand om Duitsland uit te schakelen en door te gaan in het toernooi. We hebben geschiedenis geschreven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen