'De Boer haalde evaluatie naar voren en zag af van ontslagpremie'

29 juni 2021, 20:38

Frank de Boer heeft naar verluidt géén ontslagpremie meegekregen als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester heeft zijn ontslag zelf ingediend, maar had ook een clausule in zijn verbintenis staan dat hij weggestuurd zou kunnen worden als de kwartfinale niet gehaald was.

Desondanks zou hij nog wel een afkoopsom hebben kunnen ontvangen, ondanks dat hij zijn ontslag zelf ingediend heeft. Volgens Wilfred Genee heeft hij 'zelf afgezien' van een ontslagvergoeding, zo vertelde de presentator tijdens het tv-programma Oranjezomer. Dat deed hij in gesprek met verslaggeefster Hélène Hendriks, die anders dan Genee daarin geen harde uitspraken durfde te doen.

"Ik weet het niet precies en dat gaan ze natuurlijk nooit kenbaar maken. Contractueel stond er al in, dat als de kwartfinale niet gehaald zou worden, dat ze sowieso afscheid van elkaar konden nemen. Dus ik denk niet dat het een ingewikkeld verhaal was geworden, maar het precieze weet ik er niet vanaf", zei Hendriks, waarop Genee aangaf dat uit zijn informatie blijkt dat De Boer heeft afgezien van een oprotpremie.

Lees ookAlleen een eindzege op het EK had De Boer kunnen redden

Verder werd ook duidelijk dat de bondscoach de evaluatie zelf naar voren heeft gehaald. Officieel zouden beide partijen pas later om tafel om het EK te bespreken, maar op verzoek van De Boer werd het vandaag (dinsdag) al gedaan, waarin de bondscoach besloot om op te stappen. Voor het gesprek met De Boer zat de leiding van de KNVB al om tafel om over de toekomst van de oefenmeester te spreken. Het is niet duidelijk of zij ook al hadden besloten om niet met De Boer verder te gaan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen