Engeland schakelt laatste groep des doods-overlever Duitsland uit

29 juni 2021, 19:59   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 23:40

Engeland heeft met Duitsland dinsdagavond de laatste overlever uit de groep des doods van dit Europees kampioenschap ook naar huis gestuurd. Na Frankrijk en Portugal kwam het EK ook voor de ploeg van scheidend coach Joachim Löw ten einde door late goals van Raheem Sterling en Harry Kane (2-0). Bovendien zijn alle halvefinalisten van het EK 2016 met deze exit uitgeschakeld. 

Engeland en Duitsland herbergen een rijke historie als het gaat om onderlinge ontmoetingen. De twee landen kruisten de degens al 36 keer eerder met elkaar. De statistieken zijn met zestien Duitse overwinningen tegen dertien Engelse overwinningen in het voordeel van Die Mannschaft, dat sinds 1975 geen wedstrijd meer verloor op Wembley. Voor de Engelsen is dat, in hún heilige voetbaltempel, natuurlijk een bittere statistiek. In deze achtste finale moest maar een afgerekend worden met het verleden.

Vervolgens was het weer de beurt aan Duitsland dat via Robin Gosens (hoofd niet tegen de bal) en Timo Werner (redding Pickford) dichtbij de openingstreffer was. De rust naderde en een doelpunt leek er niet meer te komen, totdat Harry Kane, nog tamelijk onzichtbaar dit toernooi, plotseling opdook voor de neus van Neuer. De spits leek de bal voor het inschieten te hebben, maar stuitte alsnog op de Duitse verdediging.

Zo kwam er een vroegtijdig einde aan het tijdperk Joachim Löw, die afzwaait bij Die Mannschaft. De Engelsen gaan het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van de laatste achtste finale tussen Zweden en Oekraïne. Revanche, dat is wat Engeland dinsdagavond genomen heeft op Duitsland. De ploeg van Gareth Southgate stuurt de plaaggeest van 1966 door doelpunten van Raheem Sterling en Harry Kane vroegtijdig naar huis. 

Man of the match: Raheem Sterling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen