Opvallende suggesties: Koeman of Zidane nieuwe bondscoach?

29 juni 2021, 20:05

Nu Frank de Boer is opgestapt als bondscoach, is het speculeren over zijn opvolger begonnen. Enkele bekende, vaker genoemde en/of logische namen komen voorbij, maar ook enkele opvallende suggesties. Zo stelde Hans Kraaij Jr. voor om Ronald Koeman terug te halen en pleitte Willem van Hanegem voor de clubloze Zinédine Zidane.

"Bel Zidane op", luidde Van Hanegems opvallende suggestie in het Algemeen Dagblad. "Ik heb geen idee of hij interesse heeft in de KNVB, maar soms willen trainers in een fase in hun loopbaan gewoon heel graag bondscoach zijn. En wij zijn geen IJsland, Luxemburg of Letland. Misschien ziet hij Oranje wel zitten. Waarom niet?" 

Kraaij kwam op zijn suggestie na de woorden van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma, die liet weten op zoek te gaan naar 'een leider zoals Ronald dat was'. "Als je een Koeman 2.0 wil, is Koeman zelf de eerste die ik zou bellen", stelde hij bij Radio Veronica. "De kans is klein, maar het lijkt me zo fantastisch."

"Ik weet wel: hij verdient zeven miljoen euro, en bij de KNVB maar één miljoen", ging Kraaij verder. "Maar ze hebben nu zoveel geld binnengekregen van het EK. Geef hem een vierjarig contract en twaalf miljoen. Het moet toch heerlijk zijn als hij als dking terugkomt in Nederland en een redelijk ontspannen baan heeft, in plaats van dat hij na vier nederlagen weer op de schopstoel zit", doelde hij op Koemans functie bij FC Barcelona.

Ook Van Hanegem dacht er zo over. "Als je er zo in staat (de woorden van Hoogma, red.), dan moet je Koeman zelf halen. Anders moet je dat niet roepen. Maar Koeman zal Barcelona normaal gesproken niet verlaten." Ook andere suggesties verwierp hij. "Als iedereen weer gaat roepen om Louis van Gaal, haak ik een beetje af. Löw? Alsjeblieft zegt. Die bondscoach die eerst spelers niet meer nodig had en ze vervolgens terughaalde omdat hij niet anders kon. Nee, bel Zidane. Al moeten Gudde en Hoogma waarschijnlijk wel even zoeken naar zijn nummer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen