KNVB denkt aan 'type Koeman' bij zoektocht naar bondscoach

KNVB denkt aan 'type Koeman' bij zoektocht naar bondscoach

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 juni 2021 – Na het ontslag van Frank de Boer heeft de KNVB de taak een opvolger te vinden. Daar is haast bij geboden, zo vertelde directeur Nico-Jan Hoogma. Oranje hervat namelijk in september de kwalificatie voor het WK van 2022, dat het absoluut niet mis mag lopen.

"We gaan zo snel mogelijk een evaluatie maken en met de verantwoordelijke mensen zitten", vertelde Hoogma desgevraagd aan ESPN. "Dat moet zeer snel, zodat we daarna op zoek kunnen naar de volgende bondscoach."

Op specifieke namen wilde hij niet ingaan, maar hij vertelde wel dat de bond op zoek is naar 'een type als Ronald Koeman'. "We zijn toch wel op zoek naar een leider zoals Ronald dat was, met een bepaalde aura om zich heen. Dat zou mooi zijn, maar het is nog de vraag of dat lukt."

De naam van Louis van Gaal werd direct opgeworpen, maar daar reageerde Hoogma niet op. "Ik ga niet in op namen op dit moment." Daarbij vertelde hij wel dat niet uitgesloten is dat de nieuwe bondscoach een buitenlander is. 

Eigen functie
"Natuurlijk voel ik verantwoordelijkheid", vertelde Hoogma over zijn betrokkenheid bij het aanstellen van Frank de Boer. "We hebben destijds bewust gekozen voor deze route. Met Ronald Koeman hadden we de weg omhoog weer gevonden, met een complete staf waar iedereen z'n eigen rol had en waar iedereen tevreden over was. Helaas is er nu niet uitgekomen wat wij hoopte. Dat is mijn verantwoording."

Toch denkt de directeur zelf niet aan opstappen. "Conclusies in de zin van opstappen? Dat niet", reageerde hij. De vraag of er naast de hoofdtrainer meer wijzigingen in de staf zullen plaatsvinden, kon hij nog niet beantwoorden. "Dat is voor mij nog te vers en te snel."


Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd