Opstellingen voor kraker Engeland - Duitsland bekend

29 juni 2021, 18:33

De een-na-laatste achtste finale-wedstrijd is de kraker tussen Engeland en Duitsland. De opstellingen van beide elftallen zijn inmiddels bekend. Daarbij valt op dat Gareth Southgate onder meer kiest voor Bukayo Saka en Kieran Trippier, terwijl de eerder deze week 'grieperige' Robin Gosens op tijd fit is bevonden. 

De basisplaats van Saka gaat ten koste van onder meer Phil Foden, die net als Jadon Sancho, Jack Grealish, Marcus Rashford, Jude Bellingham op de bank plaats moet nemen. Dat geldt ook voor Mason Mount, die de laatste groepsfasewedstrijd (tegen Tsjechië, 0-1 winst) afwezig was omdat hij met de met corona besmette Billy Gilmour (Schotland) in contact was geweest. Ook Ben Chilwell ontbrak om die reden. Hij is er ook vandaag nog niet bij.

Voor het eerst dit toernooi lijken de Engelsen - net als vele andere landen en ook tegenstander Duitsland - te zijn overgeschakeld op een driemansachterhoede. Deze bestaat uit Kyle Walker, Harry Maguire en John Stones. Kieran Trippier en Luke Shaw zullen om die reden wat hoger op het veld staan. De verdediging van de Engelsen is overigens nog altijd niet geklopt dit toernooi. 

Bij Duitsland, dat dit toernooi inmiddels wel weet hoe het is om een topper te spelen, krijgt Timo Werner voor het eerst de kans als eerste spits. In de groepsfase was die rol voor Serge Gnabry, maar hij begint tegen Engeland op de bank. Thomas Müller en Kai Havertz maken de voorhoede compleet, terwijl op het middenveld Leon Goretzka weer de voorkeur krijgt boven Ilkay Gündogan. 

Opstellingen

Engeland: Pickford; Walker, Maguire, Stones; Trippier, Phillips, Rice, Shaw; Saka, Kane, Sterling

Duitsland: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens; Havertz, Werner, Müller

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen