Spanje wil Pedri ook op Olympische Spelen; Barça niet blij

29 juni 2021, 15:52   Bijgewerkt: 4 december 2023, 23:06

De Spaanse selectie voor de Olympische Spelen die vandaag officieel bekend is gemaakt, leverde een aantal opvallende namen op. Een zestal dat voor het toernooi - eind deze zomer - is opgeroepen, doet momenteel namelijk ook al mee aan het EK. Vooral FC Barcelona heeft zijn ongenoegen hierover laten blijken.

Het bezwaar van de club zit hem vooral in het oproepen van Pedri. De middenvelder miste afgelopen seizoen in alle competities slechts twee wedstrijden namens FC Barcelona en speelde daarna ook nog het EK met Spanje, dat zich maandagavond plaatste voor de kwartfinale. Nu Pedri ook is opgeroepen voor de Olympische Spelen, is de club bang voor overbelasting. Volgens verschillende Spaanse media is Barça inmiddels in gesprek met de nationale voetbalbond om Pedri thuis te houden. 

Een tweede probleem dat zich voordoet is dat de pas achttienjarige middenvelder door deelname aan de Olympische Spelen een groot deel van Barça's voorbereiding op het nieuwe seizoen zal missen. Dat geldt ook voor Óscar Mingueza en Eric García. Het tweetal zit eveneens in de Olympische selectie. Ook García is momenteel al actief op het EK. Dat geldt eveneens voor Unai Simón (Athletic Bilbao), Pau Torres (Villarreal), Dani Olmo (RB Leipzig) en Mikel Oyarzabal (Real Sociedad). 

De Spaanse ploeg begint het Olympisch voetbaltoernooi op 22 juli tegen Egypte. Ook Australië en Argentinië treft het in de groepsfase. Mochten de Spanjaarden succesvol zijn, dan zijn de clubs hun spelers nog wat langer kwijt. De finale vindt plaats op 7 augustus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen